Web Analytics Made Easy - Statcounter

«تابناک» هر روز سعی دارد با انتخاب تیتر‌هایی از حوزه‌های مهم خبری به خصوص سیاسی و اقتصادی، شما را در جریان اخباری مهم و اثرگذار قرار دهد که قطعا باید شنیده و خوانده شوند. در این بسته خبری، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی و اوضاع اقتصادی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان با مطالعه آن به رهیافت‌های مهمی از سیر وقایع اثرگذار کشور دست خواهند یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

حمایت امام جمعه کرج از سفر پوتین به تهران در برابر منتقدان
سید محمد مهدی حسینی همدانی نماینده، ولی فقیه دراستان البرز و امام جمعه کرج به سفر رییس جمهور روسیه به ایران اشاره کرد و افزود: عده‌ای تبلیغ می‌کنند که رییس جمهور روسیه به ایران آمد و چند عکس گرفت که هزینه داشت. امام جمعه کرج گفت: اهل فن تاثیرات بلند مدت و کوتاه مدت این سفر را می‌دانند؛ به دشمنان می‌گوییم اگر این هست که شما می‌گوید چرا ناراحت هستید؟، چرا تحلیل برای آن می‌نویسید؟

سید شهاب‌الدین طباطبایی دبیرکل حزب ندای ایرانیان و جانشین صادق خرازی شد
سید شهاب‌الدین طباطبایی با کسب اکثریت آرا به عنوان دبیرکل و مجید فراهانی رییس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان انتخاب شدند. پس از برگزاری هفتمین کنگره حزب ندای ایرانیان و برگزاری انتخابات شورای مرکزی و معرفی اعضای جدید، سید شهاب‌الدین طباطبایی در اولین جلسه شورای مرکزی جدید، به عنوان دبیرکل این حزب انتخاب شد. همچنین در این جلسه، مجید فراهانی به با کسب اکثریت آرا، به عنوان رئیس جدید شورای مرکزی حزب انتخاب شد. پیش از این، صادق خرازی، دبیرکلی این حزب را به عهده داشت که چندی پیش استعفا کرد.

اگر بخواهم نهی از منکر کنم به سراغ شورای نگهبان و گشت ارشاد می‌روم
محمد رضا زائری: نوشته که من تو را در مترو دیده ام که کاری به حجاب زنان نداشته‌ای! خوشحال شدم که شاهد از غیب رسید، معلوم است که من به خانم‌ها کاری ندارم، من اگر برای نهی از منکر عُرضه و توان داشته باشم باید بر اساس اولویت و تراتب ابتدا به سراغ منکر‌های بزرگی، چون عملکرد شورای نگهبان بروم که اساس مردم سالاری جمهوری اسلامی در مقابل رژیم سلطنتی را متزلزل کرده یا با فاجعه گشت ارشاد مقابله کنم یا به فحشای ربا و فساد رشوه بپردازم که البته نمی‌توانم!

از ورود مادران فرزندان کاراته‌کار به سالن مسابقات مشهد جلوگیری شد
برابر دستورالعملی که معاون ورزشی وزیر ورزش صادر کرده است، از ورود مادران فرزندان کاراته‌کار به سالن کارگران مشهد جلوگیری شد. براساس توضیح نماینده حراست در مسابقات قهرمانی کیوکوشین خراسان رضوی، صبح امروز - جمعه ۳۱ تیرماه- مطابق دستورالعملی که معاون ورزشی وزیر ورزش صادر کرده است، از ورود مادران فرزندان کاراته‌کار به سالن کارگران مشهد جلوگیری شده است. نماینده حراست در این خصوص اظهار کرد: این دستورالعمل کشوری است و بنا بوده قبل از مسابقات، مسئولان برگزاری درباره آن به خانواده‌ها اطلاع دهند، اما خانواده این بچه‌ها اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند.  در این رابطه روابط عمومی وزارت ورزش و جوانان شایعه ممنوعیت حضور مادران کاراته‌کاران در مسابقات رده پایه به دستور این وزارتخانه را تکذیب کرد.

رییس سازمان محیط زیست: آن چیزی که در دنیا حرف اول را می‌زند، اصول جمهوری اسلامی است
علی سلاجقه معاون رییس جمهور و رییس سازمان محیط زیست گفت: انقلابی و مردمی بودن کلید واژه دولت سیزدهم است و تمام برنامه‌های دولت مردمی با این اصل اساسی تدوین می‌شود. او خاطرنشان کرد: دولت سیزدهم دستاورد‌های بی نظیری در حوزه بین المللی به دست آورده و آن چیزی که در دنیا و منطقه حرف اول را می‌زند اصول جمهوری اسلامی ایران است.


ممنوعیت ورود بدحجاب‌ها به برخی واحد‌های صنفی در قم
حمید خرمی رییس اتاق اصناف قم:قوانین محکمی در خصوص ضرورت رعایت حجاب و عفاف توسط فعالان صنفی مختلف با مدیریت اتاق اصناف وضع شده و در حال اجرا است. حتی عده‌ای از فروشندگان متعهد و با اصالت، ورود و عرضه کالا و خدمات به مشتریان بدحجاب را نیز در محدوده کاری خود ممنوع کرده‌اند. شهروندان در صورت مشاهده فروشنده بدحجاب در قم یا در صورت مشاهده فروش کالا به مراجعه‌کنندگان بدحجاب توسط فروشگاهی در قم، می‌توانند این مسئله را به شماره تلفن «۳۴۱۲» گزارش دهند تا موضوع مورد رسیدگی قرار گیرد. / فارس

ناصری نژاد، نماینده مجلس: دو موتورسوار ناشناس منزل و حسینیه بنده را به رگبار گلوله بستند
نماینده مردم شادگان در مجلس شورای اسلامی از تیراندازی دو فرد موتور سوار به منزل و حسینیه خود در شادگان خبر داد. حجت السلام مجید ناصری نژاد، نماینده مردم شادگان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: شب گذشته ساعت ۱۲و ۳۰ دو نفر موتور سوار ناشناس منزل و حسینیه بنده را به رگبار گلوله بستند. به گزارش فارس، وی با بیان اینکه پیش از این حادثه سابقه تهدید یا دشمنی با کسی را نداشته‌ایم افزود: تا کنون علت تیراندازی به منزلمان را نمی‌دانم. نماینده مردم شادگان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به کنار هم بودن منزل و حسینیه، گفت: در این حادثه به کسی آسیبی نرسید و بنده نیروی انتظامی را بلافاصله پس از حادثه در جریان گذاشتم.


روایت فرمانداری اهواز از علت «اصلی» لغو کنسرت: ترافیک، تجمع و اعتراض رانندگان!
روابط عمومی فرمانداری اهواز علت اصلی لغو این کنسرت در روز‌های پنجشنبه و جمعه هفته جاری را تجمع و ترافیک شدید در درب ورودی سینما هلال در ساعات اجرای کنسرت و به دنبال آن اعتراض رانندگان و شهروندان، پلیس راهنمایی و رانندگی بود که خواستار تصمیم گیری در این خصوص شد. در ادامه این بیانیه آمده است همچنین عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی کرونا در اجرای کنسرت از دیگر موضوعاتی است که باعث دانشگاه علوم پزشکی شده و مکاتباتی در این خصوص از سوی دانشگاه به این فرمانداری انجام شد. روابط عمومی فرمانداری اهواز تاکید کرد با توجه به موارد ذکر شده، در صورتی که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان مکان دیگری در اهواز را با دارا بودن شرایط لازم برای برگزاری کنسرت انتخاب کند، با اجرای کنسرت موافقت می‌شود. در ادامه این اطلاعیه آمده است؛ شورای تامین شهرستان اهواز به دلایل مذکور با برگزاری کنسرت در تاریخ ۳۰ و ۳۱ تیرماه در سینما هلال موافقت نکرده و در خصوص برگزاری دیگر کنسرت‌ها نیز تصمیم گیری می‌کند.

هشدار یک جامعه شناس رسانه درباره ظهور دوقطبی اجتماعی
محمدعلی الستی با اشاره به کلیپ منتشر شده از دعوای دو زن در یک اتوبوس گفت: با اینکه چنین فیلم‌هایی به تنهایی نمی‌تواند عاملی برای گسست اجتماعی تلقی شود، اما بهانه‌ای برای تشدید گسل‌ها ها خواهد شد. گسل‌هایی که در نتیجه شکاف سیاسی ناشی از رفتار‌های پوپولیستی و عوام گرایانه ما پدیدار شده اند. این درست مانند آن است که از فردی که به فوتبال ابراز علاقه می‌کند، بپرسیم استقلالی هستی یا پرسپولیسی؟ معنی این سوال چیست؟ آیا کسی نمی‌تواند به باشگاه دیگری علاقه داشته باشد یا مثلا در هر دو باشگاه ذکر شده به بازیکنانی علاقه‌مند باشد و اساسا اهل تحلیل و داوری هر بازی به تنهایی باشد؟! در کشور ما تمامی دوقطبی‌ها به سمت همسوشدن در حرکتند و این همان است که با هدف براندازی سیاسی از طریق ایجاد آشوب‌ها و هرج و مرج‌های اجتماعی و فروپاشی اقتصادی از جانب نیرو‌هایی پیگیری می‌شود. / جماران

واکنش وزارت ارشاد به لغو کنسرت‌ها در اهواز: بعد از صدور مجوز همه باید پای آن بایستیم
معاون هنری وزیر ارشاد:در استان‌ها، در حوزه موسیقی و یا سایر برنامه‌های فرهنگی و هنری، شورای تامین استان تصمیم می‌گیرد. در این شورا نهاد‌های مختلفی از جمله نیروی انتظامی عضو هستند و شورای تامین استان باید اعلام کند که آیا می‌تواند امکانات امنیت اجرای کنسرت یا نمایشی را مهیا کند یا خیر؟ مجوز‌های کنسرت در استان‌ها تا شورای تامین تایید نکند صادر نمی‌کنیم، اما بعد از صدور مجوز همه باید پای آن بایستیم

اینکه چرا علی باقری دو بار باوجود دعوت برای توضیح مذاکرات به مجلس نیامده را باید از خودش بپرسید
نماینده مردم مشکین شهر در مجلس درخصوص علت حضور پیدا نکردن علی باقری در مجلس، گفت: بنا بر دلایلی مسئولان دولتی ما در بحث پاسخگویی به مردم که مجلس تجلی اراده مردم است، کاهل بوده‌اند. وقتی کسی به مجلس دعوت می‌شود و حضور پیدا نمیکند، مجلس هم به راحتی می‌تواند دولت را وادار به پاسخگویی کند. گلایه بنده هم نافی تلاش قانونی برای اراده مجلس نخواهد بود. /انتخاب

نیکزاد: تکذیب می‌کنم، ساخت سالانه یک میلیون مسکن پیشنهاد من به رییسی نبود
نیکزاد نایب رییس اول مجلس با اشاره به وعده دولت مبنی بر ساخت یک میلیون مسکن در سال گفت: شائبه‌ای مبنی بر اینکه وعده ساخت یک میلیون مسکن در سال توسط دولت آقای رئیسی از جانب بنده پیشنهاد شده است وجود دارد که بنده این موضوع را به صراحت تکذیب می‌کنم و در رابطه با مسکن هیچ مشاوره‌ای در زمان انتخابات از جانب بنده به جناب رئیس‌جمهور انجام نشده است. /فارس

خطیب جمعه اهواز: هر خانواده حداقل چهار فرزند بیاورد، خیلی از مشکلات حل می‌شود
موسوی فرد: نباید به بهانه اقتصادی مانع فرزندآوری شد و هر خانواده حداقل باید چهار فرزند بیاورد که اگر این اتفاق بیفتد خیلی از مشکلات حل می‌شود. /ایرنا

تلویزیون کره شمالی چگونه است؟
در این کشور تنها چهار شبکه تلویزیونی وجود دارد که همه آن‌ها تحت کنترل دولت هستند و در ساعات محدودی از شبانه‌روز برنامه پخش می‌کنند. اصلی‌ترین شبکه تلویزیونی کره شمالی، شبکه‌ای به نام "شبکه مرکزی کُره" است که هر روز از ساعت ۱۵:۰۰ تا ۲۳:۰۰ به وقت پیونگ‌یانگ (۰۹:۳۰ تا ۱۷:۳۰ به وقت تهران) برنامه پخش می‌کند. برنامه‌های این شبکه در تعطیلات آخر هفته از ساعت ۰۹:۰۰ صبح و در برخی مناسبت‌های خاص زودتر از آن آغاز می‌شود. این شبکه هر روز در سه نوبت در ساعت‌های ۱۷:۰۰، ۲۰:۰۰ و ۲۲:۳۰ خبر پخش می‌کند. این شبکه با نسبت تصویر ۴:۳ پخش میشود و فیلم‌های سینمایی را بصورت سیاه سفید به نمایش می‌گذارد!

نماینده مردم شیراز در مجلس: دولت روحانی ۵۰۰ هزار میلیارد بدهی به ارث گذاشت
جعفر قادری در پاسخ به این سوال که آیا دولت از بانک مرکزی استقراض می‌کند یا خیر، گفت: خیر. در طول چند سال گذشته شیوه تامین کسری بودجه توسط دولت تغییر کرده و دولت از طریق استقراض از مردم منابع خود را تامین می‌کند. دولت گذشته نیز از همین طریق در حدود ۵۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی برای دولت سیزدهم گذاشت و اکنون دولت سیزدهم در حال جبران همین استقراض است. فکر می‌کنم ماهیانه حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان از این بدهی‌ها جبران می‌شود. نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بنابراین تاکید می‌کنم که مثل گذشته شاهد استقراض مستقیم از بانک مرکزی نیستیم؛ البته ممکن است در مقاطعی، دولت ناچار شود موقتا استقراض بگیرد. با این حال، گزارشی که دولت سیزدهم ارائه کرد نشان می‌داد که از تنخواه نیز استفاده نکرده است.

صاحبان خودرو‌های بالای یک میلیارد چقدر مالیات دادند؟
براساس عملکرد درآمد‌های مالیاتی کل کشور در سه ماهه ابتدایی سال‌جاری، معادل ۳۴.۴ میلیارد تومان مالیات از انواع خودرو‌های سواری و وانت دو کابین دارای شماره انتظامی شخصی گران قیمت گرفته شده است.


کنایه ایرنا به همتی؛ سکوت سلطان چاپ پول پس از رشد منفی پایه پولی
ایرنا نوشت: گزارش جدید بانک مرکزی از متغیر‌های پولی نشان داد رشد ماهانه پایه پولی در خردادماه سال جاری منفی ۰.۴ درصد بوده است. گزارش امیدوارکننده از شاخص‌های پولی با سکوت عبدالناصر همتی رئیس بانک مرکزی دولت قبل مواجه شده است. عبدالناصر همتی که پس از گزارش اردیبهشت‌ماه بانک مرکزی، رشد پایه پولی در اردیبهشت‌ماه را نشانه مدیریت ضعیف دولت خوانده بود، پس از مشخص شدن رشد منفی پایه پولی در خردادماه و کاهش شدید رشد پایه پولی نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ترجیح داد با سکوت نسبت به این گزارش، از کنار این موضوع عبور کرده تا انتقاد پیشین وی در این رابطه فراموش شود. سلطان چاپ پول اخیراً و تنها ساعاتی پس از انتشار آمار شاخص‌های پولی اردیبهشت‌ماه در مطلبی کنایه‌آمیز نوشته بود: «بعد از دو روز تبلیغات وسیع دولت مبنی بر اینکه بر اثر سیاست‌های پولی و مالی دولت سیزدهم بعد از ۹ سال روند نقدینگی در فروردین منفی شده است (۰.۲- درصد)، گزارش امروز بانک مرکزی در مورد متغیر‌های پولی از رشد ۵.۲ درصدی پایه پولی و ۲.۵ درصدی نقدینگی صرفاً در اردیبهشت‌ماه خبر می‌دهد».


بازار مسکن با انبوهی از عرضه از رکود خارج خواهد کرد
محمودزاده معاون مسکن وزیر راه‌وشهرسازی اعلام‌کرد: نتیجه مشارکت شهرداری و دولت برای تسهیل ساخت مسکن و افزایش رغبت سازندگان به ساخت‌وساز در پایتخت، منجر به ثبت درخواست دریافت تسهیلات ساخت ۴۸ هزار واحد مسکونی شده است که بازار مسکن را در شش ماهه دوم امسال و سال آینده با انبوهی از عرضه از رکود خارج خواهد کرد.


نرخ رشد اقتصادی بدون نفت در سال ۱۴۰۰
بانک مرکزی اعلام کرد که نرخ رشد تولید ناخالص داخلی در سال ۱۴۰۰، بدون نفت به ۳.۹ و با نفت به ۴.۴ درصد رسید.


انجام ۹۵ درصد معاملات ارزی کشور با دلار ۲۵ هزار تومانی
صالح‌آبادی رئیس کل بانک مرکزی درباره تحولات بازار ارز بیان کرد: یک بازار حواله تحت عنوان سامانه نیما وجود دارد که معاملات حواله‌ای برای واردات کشور انجام می‌شود و حجم بالای معاملات به این بخش تعلق دارد، زیرا واردات کشور با اسکناس محقق نمی‌شود و اسکناس صرفا ناظر به نیاز‌های خدماتی مانند مسافرت، دانشجویی، بیماری و ... است. وی با بیان اینکه از نظر حجم بالای ۹۵ درصد حجم معاملات به حواله ارتباط دارد، افزود: امسال از ابتدای سال تا همین امروز در سامانه نیما حواله ارزی معادل ۱۳.۶ میلیارد دلار صورت گرفته که این عدد در مدت مشابه سال گذشته ۷.۶ میلیارد دلار بوده است که البته به دلیل افزایش صادرات غیرنفتی و نفتی ۸۰  درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته‌ایم و دلار در این بازار حدودا بین ۲۵ تا ۲۶ هزار تومان معامله می‌شود.


برخی پزشکان درآمد خود را ارزی دریافت می‌کنند
محسن زنگنه نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه موضوع اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان، کار خوبی است و باید به سمت شفافیت برویم، گفت: یکی از نگرانی‌ها از اجرای این قانون، احتمال افزایش اقتصاد زیرزمینی است، حتی متاسفانه تقاضای ارز در برخی اقشار زیاد شده؛ به طور مثال برخی پزشکان درآمد خود را ارزی دریافت می‌کنند یا برخی رستوران‌های لاکچری که توریست‌پذیر هم هستند، به صورت ارزی کار می‌کنند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مصطفی تاجزاده اسکوچیچ حمید نوری مازیار لرستانی مذاکرات آستانه بسته ویژه خبری لغو کنسرت اهواز مصطفی تاجزاده اسکوچیچ حمید نوری مازیار لرستانی مذاکرات آستانه مجلس شورای اسلامی فرمانداری اهواز منزل و حسینیه نماینده مردم اردیبهشت ماه هزار میلیارد اجرای کنسرت شورای مرکزی دولت سیزدهم شورای تامین کاراته کار بانک مرکزی پایه پولی سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۵۲۳۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش نوری قزلجه به احتمال بازگشت طرح صیانت به صحن مجلس /کسی با تمامیت خواهی و زیاده‌طلبی نمی‌تواند در این دوره رییس مجلس شود

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، غلامرضا نوری قزلجه رئیس فراکسیون مستقلین ولایی مجلس، در گفتگویی با جماران به تحلیل و ارزیابی انتخابات پشت سر گذاشته شده مجلس پرداخته است.

در ادامه بخشی از این گفتگو را می‌خوانید؛

با توجه به انتخاباتی که پشت ‌سر گذاشتیم؛ آمار آرای باطله با درصد بالا ما را بسیار شگفت‌زده کرد، ابتدا تحلیل شما در این‌باره چیست و چرا در این موضوع مسئولان ما به آن ۶۰ درصدی که به پای صندوق رأی نرفتند، نمی‌پردازند؟

انتخابات ۱۱ اسفند در تاریخ انتخابات‌های مجلس با کم‌ترین مشارکت و چیزی نزدیک به ۴۱ درصد برگزار شد و همان‌طور که اشاره کردید آراء باطله هم زیاد بود. می‌توانیم بگوییم کسانی که رأی دادند یک سوم جمعیت واجدین کشور بودند و دو سوم واجدین شرایط هیچ نامزدی را انتخاب نکردند. البته قابل پیش بینی بود و یکی از دلایل آن شرایط نامساعد اقتصادی و معیشتی مردم بود که بسیاری از مردم گله‌مند بودند و هستند. مورد دیگر، تنوع سیاسی نامزدها بود که در همه حوزه‌ها از تنوع سیاسی برخوردار نبودند. کما اینکه می‌بینیم در حوزه‌هایی که یک مقدار تنوع سیاسی بوده و طیف‌های متعددی حضور داشتند مشارکت بالا بود، ولی در حوزه‌هایی که این تنوع سیاسی نبود مشارکت پایین بود. یک دلیل عمده آن هم همین بود که باعث پایین آمدن مشارکت شد و این عدد مشارکت را برای این انتخابات رقم زد.

حدود ۴۰ درصدی که مشارکت کردند به هر حال به نظام کمک کردند ولی این نیست که حرفی ندارند یا بگویند همه‌چیز عالی و درست است، اما این‌ها هم حرفی برای گفتن و نظرات و مطالباتی دارند و حتما باید به آن توجه شود و آن ۶۰ درصدی که شرکت نکردند نیز مطالباتی دارند که باید به آن هم توجه شود و من معتقد هستم؛ نمایندگانی که احساس مسئولیت دارند طبق قانون اساسی و آن تکلیفی که دارند و حتی کسانی که رأی ندادند را نیز باید نمایندگی کنند و نماینده تمام ملت بودن وظیفه‌ی سنگینی است و من معتقد هستم که انتظارات از این مجلس بسیار است. به نظر می‌آید که شرایط زمانی این‌طور ایجاد می‌کند که تصمیمات، آرا و طرح‌ها و نظرات این مجلس برای جامعه مهم باشد و قطعا مورد توجه خواهد بود.

در چند روز اخیر بحثی بین مجلس و دولت شده است، دولت نسبت به نقدها بسیار معترض است. شما هم جز آن نمایندگانی بودید که نسبت به مشکلات منتقد بودید، این درگیری بین مجلس و دولت را چطور تلقی می‌کنید و آیا شما در دور جدید مجلس باز هم به راه خود ادامه خواهید داد؟

ما نماینده مردم هستیم و این کم‌ترین وظیفه یک نماینده است که صدای مردم و صدای موکلین خود باشد، این کم‌ترین وظیفه ما است که آن را نیز باید انجام دهیم و من معتقد هستم که مجلس یازدهم در نظارت بر دولت چندان موفق نبود، زیرا همان اول قافیه را با آن امضای نامه ۲۳۰ نفره برای آمدن رییسی باخت و خیلی جای نظارتی برای خود نگذاشت و عملا هم نتوانست آن اعمال نظارت لازم را به ‌طور جدی و عملی بر دولت داشته باشد و دولت هم در یک آسودگی خاطر در این فامیلی سیاسی با مجلس جلو رفت و طبیعی است در سیستم حکومتی مثل نظام سیاسی کشور ما در معامله و هماهنگی خارج از ضابطه مجلس و دولت آن کسی که ضرر می‌بیند مردم هستند.

چند روز دیگر انتخابات دور دوم را در پیش داریم و انتظار چندانی نیز برای مشارکت مردم وجود ندارد، برخی هم معتقد هستند که لیست تهران کاملا مشخص است. نظر شما در این باره چیست؟

چون مرحله دوم است و تعداد نامزدها محدود است به نوعی فرمایش شما صادق است ولی من می‌خواهم از یک منظر دیگر نگاه کنم که حتی در بین دو شخص خیلی نزدیک به هم باز می‌شود تفاوت‌ها را احساس کرد. باید از تجربه مرحله اول و آن بخش های دارای مشارکت بالا تجربه‌ کسب کنیم، چرا که شاهد بودیم در زمانی که مشارکت مردم بالا بوده، معمولا افرادی انتخاب شده اند که به مردم نزدیک هستند.

لذا از این‌جا نتیجه می‌گیریم که درحوزه‌های باقی‌مانده هم اگر مردم پای صندوق‌های رأی بیایند، احتمال اینکه نیروها و نمایندگان بهتری بتوانند به مجلس راه پیدا کنند وجود دارد. نظر من این است که باید در بین همین افراد محدودی که برای مرحله دوم باقی مانده‌اند، ببینیم کدام یک به دنبال نمایندگی واقعی مردم هستند، یعنی این می‌تواند خیلی مفید و کارسازباشد.

امروز در اظهارات خود آن‌ها نیز به راحتی می‌توان فهمید که کدامیک درک و فهم درستی از مشکلات جامعه ومعضلات کشور و دغدغه مردم را دارند. معتقد هستم که خارج از آن دسته‌بندی‌های سیاسی باید ببینیم چه کسی دغدغه‌ی ایران و مشکلات مردم و قصد نمایندگی مردم را دارد، به نظر من با این معیار می‌شود باز انتخاباتی را انجام داد، انتخاب‌هایی را داشت که می‌تواند به تقویت مجلس کمک می‌کند و عرض کردم این‌ها در اظهارات یا در حمایت‌ها به راحتی مشخص است. افرادی که متکی به حمایت نهادهای مختلف و کانون‌های قدرت هستند، قدرت چه در بحث مالی چه در بحث سیاسی یا قدرت سخت، آن‌هایی که خیلی به این نهادهای رسمی و غیررسمی کانون‌های قدرت متکی هستند، مطمئنا نمی‌توانند نمایندگی مردم و ملت را در مجلس داشته باشند و مدیون همان کانون‌ها هستند و مسائل و مشکلات اقتصادی و سیاسی آنان را هم پیگیری خواهند کرد.

ولی آنانی که دغدغه مردم را دارند و می‌خواهند نماینده مردم باشند و حرف آنان را بزنند، می‌توان از بین آن‌ها انتخاب‌هایی را انجام داد که برای مجلس کمک ‌حال شود. نماینده مردم باید حرف مردم را بزند در یک ساختار درست وظیفه‌ی هر کسی تعیین شده است و وظیفه نماینده مجلس و مردم نیز این است که مسائل، مشکلات، دغدغه‌ها و حرف‌های مردم را در مجلس بزند و آن‌ها را پیگیری کند، در مجلسی که محل تجلی اراده ملت است باید دنبال حل و فصل مشکلات مردم و به کرسی نشاندن خواسته‌های مردم بود و این‌ها باید سرلوحه کار نماینده باشد.

مجلس دوازدهم را چطور می‌بینید؟
من خیلی به مجلس دوازدهم بدبین نیستم، علی‌رغم این مشارکت و حضور یک سری چهره‌های رادیکال تا حدودی خوشبین هستم، به یک شرط و آن هم رعایت اخلاق حرفه‌ای است. و این تنوع نسبی سیاسی که ایجاد شده و درغالب فراکسیون‌های مختلف می‌خواهد شکل بگیرد، اگر اخلاق حرفه‌ای نمایندگی رعایت شود و هر کدام از طرف یکدیگر به رسمیت شناخته شود، که وهله اول نیز همین است، به نظر من می‌تواند در خیلی از حوزه‌ها موفق شود.

مجلس محل تضارب آرا و گفت‌وگوهای عالمانه و حکیمانه است، اگر این اتفاق بیفتد همین اختلاف‌نظرها و اختلاف سلیقه‌ها می‌تواند به پخته‌تر شدن طرح‌ها و لوایح و تصمیماتی که از این مجلس بیرون می‌آید کمک کند. ولی اگر به سمت بداخلاقی‌ها و حواشی کشیده شود می‌تواند به پرحاشیه‌ترین مجلس بعد از انقلاب هم تبدیل شود.

آیا ما می‌توانیم در دور بعدی مجلسی متشکل از مستقلین، اصولگرایان معتدل و تعداد اندکی از اصلاح‌طلبان رادر کنار هم ببینیم و یک فراکسیون تشکیل دهند؟

مستقلین، اصولگرایان معتدل و اصلاح‌طلب؟ بله، چنین بنایی داریم. ان‌شاالله امیدوار هستیم که این اتفاق مهم بیافتد و اقدامات اولیه آن هم صورت گرفته است. این اراده وجود دارد و جلساتی هم در این حوزه داشته‌ایم وخیلی هم امیدوارکننده است.

درمورد ریاست مجلس پیش‌بینی شما چیست؟ آیا ما می‌توانیم دوباره محمد باقر قالیباف را بر مسند ریاست مجلس ببینیم؟

به نظر من کمی برای قضاوت کردن و پیش‌بینی زود است، چون یک عده به‌طور جدی کار می‌کنند که رقابت بین چند نفر و غیررقابتی باشد. هر اتفاقی که در روزهای آتی خواهد افتاد، بر روی اینکه چه کسی رییس مجلس شود تأثیرگذار است. ولی قطعا کسی می‌تواند ریاست مجلس را برعهده بگیرد که مثل مجلس یازدهم اکثریت و هماهنگ نیست، یک اختلاف نظرها و اختلاف سلیقه‌هایی در طیف‌های سیاسی همراه هم وجود دارد که ایجاب می‌کند تا یک مدل جدیدی برای مدیریت مجلس ایجاد شود.

به نظر من کسی موفق خواهد شد که بتواند یک جلب مشارکتی از این تنوع‌های فراکسیونی و جریان‌های فکری در مجلس نسبت به عدد و سهم آن‌ها درست کند و یک هیات رییسه نماینگر این جمع را منصفانه و عادلانه بچیند، هر کسی این هنر را داشته باشد به نظر من می‌تواند ریاست مجلس را برعهده بگیرد ولی کسی با تمامیت خواهی و زیاده‌طلبی نمی‌تواند در این دوره رییس مجلس شود.

برخلاف آن ترکیبی که در مجلس یازدهم با آن رو به رو شدیم، آیا مجلس دوازدهم می‌توانیم متفاوت ببینیم؟

بله، همه‌چیز ممکن است. با توجه به این عدد فراکسیون‌های مختلف مجلس همه این‌ها محتمل و امکان‌پذیر است

شورای نگهبان درمورد لایحه حجاب و عفاف گفت که ما هنوز سر حرف خود هستیم و ایرادات به جا است، در این صورت این لایحه به مجلس آینده می‌آید و چرا این لایحه پرسروصدا چرا به نتیجه نمی‌رسد؟

چون مبانی آن درست نبود. اگر به خاطر داشته باشید چند ماه قبل که در مجلس مطرح شد و من مخالفتم را با اصل ۸۵ شدنی آن اعلام می کردم، به محتوای آن هم اشاره کردم و یک سری ایراد و اشکالات اساسی در مبانی آن لایحه وجود دارد.البته آدم نمی‌تواند بگوید «لایحه»! چون ۹ ماده ی آن ۷۰ ماده شده است، یعنی اضافه و در حقیقت تبدیل به «طرح» شده است! اما از طرفی هم نمی‌توانیم بگوییم طرح، چون اگر دولت یا قوه قضاییه این لایحه را قبول ندارند می‌توانستند آن را پس بگیرند؛ یعنی یک چیزی آن وسط مانده که نه لایحه است و نه طرح! نه آنقدر دولت و قوه قضاییه دنبال آن هستند که آن را به عنوان یک لایحه حمایت کرده و جلو ببرند و نه آنطور مخالف هستند که بگویند ما ۹ تا ماده نوشته بودیم، چرا آن را ۷۰ ماده کردید و ما این را قبول نداریم، پس می‌گیریم و دوباره خودمان چیز دیگری را تقدیم می‌کنیم.

این لایحه از نظر مبانی ایراد و اشکالاتی زیادی دارد؛ چه از نظر شرعی و چه از نظر حقوقی. به طور بلاوجه هزینه خیلی زیادی را به بخش دولتی و مقدار قابل توجهی هم به بخش خصوصی تحمیل می‌کند. فلذا همان‌طور که قانون شدن این لایحه امروز دچار مشکل شده، بعد از چند ماه این همه رفت و برگشت، نمی‌تواند به قانون تبدیل شود. طبیعتا اجرای آن در جامعه از این هم خیلی سخت‌تراست و قابلیت اجرایی ندارد و از آن مواردی است که هم می‌تواند قانونگذاری را لوث کند و هم می‌تواند ارزش‌ها را در جامعه لوث کند و امیدوار هستیم که برای آن یک تدبیر اساسی بیندیشند. م

به این رفت و برگشت‌ها امیدوار هستم، هنوز امیدوار هستیم که این را اصلاح و درست کنند، کلا لایحه در مبانی خود یک سری سستی‌ها و مشکلاتی دارد که جمع کردن آن سخت است و سنگ بنای آن درست نیست.

در حالی که لایحه حجاب و عفاف به نتیجه نرسید است و فراجا زیر نظر وزارت کشور اقدام به اجرای «طرح نور» می‌کند، این امکان وجود دارد که در روز جمعه در انتخابات صداوسیما خانم‌هایی کم حجاب و یا بی حجاب را نشان دهد. آیا این اقدامات دوگانه مسئولان نیست؟

این رفتارهای دوگانه به نظر من بازی با ارزش‌های دینی است و این نوع رفتارها نه تنها دین مردم را تقویت نمی‌کند، بلکه پایه‌های آن را سست می‌کند و دین‌باوری را در جامعه تضعیف می‌کند. این نوع برخورد با یک ارزش و یک موضوع شرعی به نظر من یک به‌هم ریختگی ذهنی را حداقل در جوانان ایجاد می‌کند که درست کردن آنکار آسانی نیست. در حوزه ارزش‌ها و مسائل دینی، دینداری و دین باوری نگاه مکانیکی قانونگذاری جواب نمی‌دهد که هیچ، بلکه اثر عکس نیز خواهد داشت. اما برای یک زندگی اجتماعی و یک زیست عفیفانه که اجماع عمومی و ملی برای آن فراهم است می توان قانون نوشت و اجرا کرد.

آیا قرار است در هفته آخر مجلس یازدهم از طرح صیانت صحبتی ‌شود؟

من چیزی نشنیده‌ام، صحبت طرح صیانت نمی‌تواند مطرح شود، چون دو سال قبل آخرین جلسه طرح صیانت گذاشته شد و به نتیجه‌ای نرسید و تمام شده است و بعد از آن جلسه رسمی نداشت؛ چون طبق آیین‌نامه آن باید پخش علنی می‌شد و همه مردم هم در جریان قرار می‌گرفتند که چه تصمیمی می‌گیرند که این اتفاق هم نیفتاده و من دلیلی نمی‌بینم که آن را مطرح کنند، و آخرین تصمیم این کمیسیون برای تصویب کلیات در یک جلسه‌ غیرقانونی و خلاف آئین نامه بود که آن هم بعد از تذکر بنده رسما منتفی شد. و دیگر بعد از آن هیچ اتفاقی به‌طور رسمی برای آن نیفتاد.

خیلی‌ها تلاش کردند و جلساتی را گذاشتند، ولی هیچ جلسه‌ای به حد نصاب نرسیده بود. هیچ جلسه‌ای مطابق آیین‌نامه داخلی کمیسیون مشترک که پخش مستقیم از الزامات اساسی آن است، اتفاق نیفتاده. پس بنابراین، کسی نمی‌تواند بگوید که در این کمیسیون تصمیمی گرفته شده که تازه آن را هم به صحن بیاورد و برای مدت زمان آن رای بگیرد.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904046

دیگر خبرها

  • آخرین نماینده مشهد و کلات روز جمعه انتخاب می‌شود
  • مشارکت بالا موجب انتخاب اصلح می‌شود/ آئین نامه داخلی مجلس اصلاح می‌شود
  • روایت حسن روحانی از مخالفت امام خمینی با مرتبط کردن سازمان اطلاعاتی با رهبری و بیت ایشان
  • خبر جدید یک نماینده مجلس در خصوص اصلاح سیاست‌های ارزی/ دولت و مجلس به توافق رسیدند؟
  • مردم حضور حداکثری در مرحله دوم انتخابات مجلس داشته باشند
  • اعتراف استاندار روحانی به موفقیت دولت رئیسی
  • واکنش نوری قزلجه به احتمال بازگشت طرح صیانت به صحن مجلس /کسی با تمامیت خواهی و زیاده‌طلبی نمی‌تواند در این دوره رییس مجلس شود
  • مشارکت پرشور در مرحله دوم انتخابات لازمه انتخاب نماینده اصلح است
  • مهم‌ترین چالش کلانشهر اراک جذب و انتقال سرمایه است
  • اولویت اصلی شورای شهر اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام است